top of page
  • Obrázek autorakopec81

Letní příměstský tábor Zličín 24.7.-28.7.2023 – 1. Turnus

Tábor uběhl jako voda a my dnes můžeme již jenom vzpomínat na to, jak jsme prožili krásný týden plný zábavy, sportu, her, výletů a tvořivosti. Hned první den jsme se pustili do všeho s plným nasazením. Děti si vytvořily za pomocí lektorů pět týmů, které po celou dobu tábora mezi sebou soutěžili. Každý tým měl svoji barvu (členové dostali příslušnou barvu náramku, který po celou dobu trvání tábora nosily děti na ruce) a každý tým si zvolil i svůj název. Takže jsme měli zelený tým s názvem Barcelona, modrý tým – Argentina, růžový tým – Duháčci, červený tým – Červeňáci a oranžový tým si zvolil název docela složitý a to Minecrafťáci. A tábor mohl začít. První den jsme se pustili jak do sportu, tak do tvořivosti. Část dětí na zahradě areálu školky soutěžila ve sportovních hrách a část dětí ve třídě vyráběla sůl do koupele. Vyrobit takovou sůl dá docela práci. Děti musely vážit suroviny na váze a odměřovat ingredience pomocí lžíce, nakonec vše v misce zamíchat a nasypat do průhledných sáčků a zavázat ozdobnou mašličkou. Po obědě se skupiny vyměnily. Ve zbylém čase děti střílely z luku na terč, kdo chtěl, hrál fotbal, vybíjenou. Druhý den po svačině jsme se

pěšky vydali do Jump arény na Zličíně. Pro děti úplný ráj. Těch možností, na čem skákat, po čem lézt a vyzkoušet si tak svoji obratnost, zdatnost a vytrvalost bylo hodně. Po obědě byly děti rozděleny do dvou skupin, jedna hrála snack golf a druhá skupina kreslila své zážitky z Jump arény. Třetí den přišly na řadu in-line brusle. Opět vždy jedna skupina bruslila na hřišti u školky a druhá si zkoušela z papíru skládat zvířátka, lodičky, papírové čepice, které pak podle svých představ vymalovala. Čtvrtý den jsme šli hrát mini golf do centrálního parku ve Stodůlkách. Jedna skupina hrála mini golf a druhá šla na prolézačku ve tvaru sovy, kde si děti vyzkoušely lezecké schopnosti. Odpoledne probíhali soutěže v petangu, lukostřelbě, hod frisbee na cíl. Poslední den jsme se vypravili k OC Galerie Butovice do Butky parku. Děti se přemístily metrem, in-line brusle s chrániči a helmou jsme dětem převezli autem.

Na místě jsme posvačili, obuli brusle a jezdili na místních asfaltových cestičkách. Ve zbylém čase si děti vyzkoušeli prolézačky, skluzavky, opičí dráhy, houpačky. Po návratu na základnu a po obědě nastalo balení batůžků. A na konec to nejdůležitější vyhodnocení táborové soutěže rozdání diplomů a odměn. A kdo vyhrál? Na prvním místě se shodným počtem bodů se umístil modrý, růžový a červený tým, na druhém tým oranžový a na třetím místě tým zelený. První turnus skončil a některé děti se již těší na pondělí, kdy bude začínat turnus druhý.


27 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page